torsdag 16 januari 2014

Frida Wallberg på idrottsgalan

På idrottsgalan höll Frida Wallberg från Åtvidaberg ett mycket tankeväckande tal.
I publiken satt bland andra Fridas pappa.

"Jag tänker berätta en sak för er, om en dag som jag aldrig kommer glömma. Det var en kall vinter, och jag var åtta år gammal. Jag och pappa skulle hjälpas åt att hugga ner ett träd i skogen. Vi slet i flera timmar, och jag blev tröttare och tröttare. Till slut blev jag tvungen att sätta mig ner. Efter en stund kom pappa fram till mig: 'Frida, lyssna noga på mig nu – hur ont och hur jobbigt det än är, så har du lite mer att ge. Det gäller inte bara nu, utan för allt som ingår i livet. Det handlar om att plocka fram energin som du har inom dig'. Efter den dagen har jag tävlat och levt efter de orden: "alltid lite till".

Jag kommer ihåg 2010 i Stockholm, när jag utmanade världsmästaren om bältet. I slutet av matchen tog min tränare tag i mig och sa: 'kom ihåg vad din pappa Willy alltid har sagt till dig. Den dagen tog jag världsmästarbältet i Sverige'.

Det som hände mig den 14 juni gör att jag nu går min tuffaste match i livet. Den är långt i från över. Jag har tagit räkning riktigt ordentligt, men jag är helt övertygad om att nu stå upp livet ut. Att stå här i dag visar att det går att komma väldigt långt med en stark tro på det man gör. Jag är inte unik. Det finns många som kämpar där ute. Men allt känns enklare om man har starkt stöd i sin närhet. Saker som hjälper: kärlek, vänner, familj. Ja, det ger energi.

Pappa: Du har så rätt. 'Alltid lite till'."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar